Battle of the Ardennes

dooradmin

Battle of the Ardennes

(Stijn) 4 maanden trailrunning in de Ardennen… 6 wedstrijden, 277km, 8500m+, 3x goud, 2x zilver, dringend tijd voor een artikel…

19/03: Ultratrail l’Elchertoise, 51km, 950m+, 3u55, 1ste plaats

Artikel

23/04: Ultratrail La Bouillonante, 75km, 3300m+, 8u30, 15de plaats

13116520_1697414083865442_2707681066868625280_o

Mijn belangrijkste doel voor 2016 was op veel gebieden grensverleggend. Ik koesterde een stille hoop op een goede uitslag, maar eens het startschot gegeven was en we, na een lange autorit en een slapeloze nacht, met de Petzl op het hoofd de koude, natte, pikdonkere bossen introkken werd al snel duidelijk dat het een zware en leerrijke dag ging worden. De wedstrijd werd een opeenstapeling van lange, steile beklimmingen en modderige technische afdalingen (waar ik telkens opnieuw voorbij gedonderd werd door sterke kamikazedalers). Al wie al een marathon liep weet dat 37km een kritische grens is… probleem bij deze ultrawedstrijd was dat ik nog maar halverwege was… ik had nog net de symbolische reflex om de man met de hamer te ontwijken en vanaf kilometer 50 kwam ik er zowaar opnieuw door (jaja, the runner’s high)… het genieten kon beginnen… de beklimming van ‘the wall’, 2 doorwadingen door de Semois en een klim naar het kasteel later kwam ik als 15de, moe maar voldaan en met een koffer vol nieuwe ervaringen, over de finish.

15/05: Trail d’Esneux, 16km, 400m+, 1u08, 2de plaats

Na een welverdiende rustpauze een wat sneller, maar erg gezellig, tussendoortje om de benen opnieuw op spanning te brengen en mijn trainingsblok richting ‘La Grimace’ in te zetten.

12/06: Ultratrail La Grimace, 57km, 1500m+, 4u46, 1ste plaats

La GrimaceLa Grimace in Marche-En-Famenne is letterlijk trailen in de achtertuin van mijn 2de thuis (Durbuy). Half juni verwacht je een warme wedstrijd met een droge ondergrond, maar als je weet dat de week ervoor Durbuy in het nieuws kwam omdat het onder water stond mocht ik mijn softground schoenen opnieuw boven halen. Het werd, ondanks het heel modderige parcours, een snelle wedstrijd (ik kwam, als winnaar, zowaar een kwartier vroeger over de finish dan de organisatie verwacht had). Van bij de start nestelde ik me in de kopgroep om de technische zone meteen na de start aan te vatten. Na een uurtje besloot ik wat te versnellen en al snel liep ik alleen. Het werd vanaf dan een eenzame, maar mooie tocht.

10/07: Trail d’Oster, 29km, 950m+, 2u30, 2de plaats

Trail d’Oster liep ik als laatste stevige prikkel de week voor mijn volgende doel (Ultratrail La Chouffe). Het was een lekker uitdagend parcours met al wat de natuur te bieden heeft… met de benen vol schrammen als gevolg. Een echte aanrader. De temperatuur liep op richting 30° waardoor het toch een erg zware wedstrijd werd… aangezien ik het als doorgedreven training zag, haalde ik de laatste 5km de voet van het gaspedaal en kwam ik als 2de over de finish.

17/07: Ultratrail La Chouffe, 49km, 1400m+, 4u22, 1ste plaats

Als afsluiter van een weekje vakantie was Ultratrail La Chouffe een volgende doel… het was super opnieuw aan de start te staan met Christophe (die jammer genoeg de strijd moest staken met maagproblemen). Gezien het warme weer was ik erg rustig gestart om dan mijn La Chouffe-kabouters te ontbinden en de snelle starters één voor één op te peuzelen. De 3 doorwadingen door de Ourthe kwamen als een welgekomen verfrissing. Ik kwam vlot op tijd binnen om Lieselotte aan te moedigen naar een knappe 4de plaats in de 20km (650m+)… En nu La Chouffe 🙂 tijdens het bekijken van de aftermovie.

La Chouffe

Uitslagen

Uitslagen op Betrail

Sfeerbeelden

Over de auteur

admin administrator