‘Pri-De blauwe’ trailschoenen

dooradmin

‘Pri-De blauwe’ trailschoenen

Salomon Sense Pro 2(Stijn) Na een stevig voorjaar, waarin ik verschillende Salomon wedstrijdschoenen letterlijk aan flarden liep, was het tijd voor een maandje rust. Rust en de zoektocht naar nieuwe ‘Pri-De blauwe’ trailschoenen waarmee ik ook in het najaar nog enkele keren de Belgische trails wou kleuren.

01/10: Trail de l’Abbaye, 30km, 700m+, 2u02, 1ste plaats

Trail de l'AbbayeNa een maand stevig trainen, was het, 4 weken voor de ‘beartrail 57km’, tijd om de benen te testen op een tussenafstand. De kalender bracht me naar Villers La Ville, bekend van de mooie abdijruïne. De abdij kreeg van bij de start een hoofdrol: de eerste 400m liepen door de fantastische ruïne. Kort daarna trokken we de aantrekkelijke bossen en velden in, die er droog en erg snel bijlagen… kortom een perfecte wedstrijd om mijn nieuwe ‘Pri-De blauwe’ schoenen met laag trailprofiel uit te testen. En het ging goed vooruit. Na een 5-tal kilometers schoof ik door naar de kop van de wedstrijd waar het wachten was op een erg technische en pittige zone om het jonge geweld, dat me kilometers lang bleef schaduwen, definitief af te schudden. Het tweede wedstrijduur bleef ik mooi mijn tempo lopen waarmee ik mijn voorsprong kon vergroten en was er tijd om te genieten van de mooie omgeving. Na de finish volgde er een interview voor een aflevering ‘run pour tous‘ van telesambre.

29/10: Beartrail, 58km, 1200m+, 4u28, 1ste plaats

Beartrail2 jaar geleden stond ik aan de start van de extreem modderige Beartrail. Toen eindigde ik op een 4de stek, dit jaar wou ik beter doen. De weergoden beslisten deze keer dat ik, net als in de voorbereidende wedstrijd, mijn droog-weer ‘Pri-De blauwe’ schoenen mocht aantrekken. Van in Durbuy  reed ik om 06:30 richting de heel mistige voerstreek. Met een goeie 150 trailrunners stonden we klaar voor de langste afstand. De wedstrijd ging relatief rustig van start. De eerste kilometers was er nog tijd om wat bij praten. Ondertussen was er wel al een loper die het hazenpad gekozen had, maar de wedstrijd was nog lang en mijn turbo sloeg pas aan na een 5-tal kilometers… Na 12km had ik de vroege vluchter bijgehaald en na 15km besloot ik zelf om het tempo wat op te drijven en er, met nog een marathon te lopen, alleen van door te gaan. Na een erg mooie en vlotte tocht, waarbij ik ook de tijd had om te genieten van de natuur in zijn allermooiste kleedje, kwam ik 11km voor het einde opnieuw ‘tussen de mensen’ en volgde een inhaalrace van lopers van de 39km, 25km en 15km. Het was erg fijn om enkele gekende gezichten tegen te komen. Wat het parcours betreft zat het venijn (stijle kuitenbijters) duidelijk in de staart. Met de finishlijn in zicht slaagde de zon er dan toch in om door de mist te breken wat het nog een gezellige post-trail maakte…

Uitslagen

Uitslagen op betrail

Sfeerbeelden

Over de auteur

admin administrator