Een sportief dagje aan de Donk

dooradmin

Een sportief dagje aan de Donk

Voor uw goed begrip de ploegen voor de trio-triatlon:

6e plaats: Brecht – Philippe – Lennert

7e plaats: Brent – Kristof – Wannes

10e plaats: Patrick – Dirk – Pieter

De dag begon om 7u30, toen we vroeger moesten opstaan dan mij lief was, maar voor de sport moeten er opofferingen gemaakt worden. Rond 9u kwam iedereen samen en de sfeer zat meteen goed, want iedereen was blij om de anderen weer te zien. Na de nodige opwarmingskilometers en het ophalen van de nummers, was het eindelijk tijd voor de start.

Brecht presteerde zoals verwacht en gaf alles van zichzelf om als tweede uit het water te komen na vier minuten. Patrick genoot van zijn ochtendzwemsessie en volgde na een kleine minuut. Brent sloot de rangen met een mooie zwempartij.

Op de fiets steeg Philippe boven zichzelf uit en reed een volle minuut sneller dan vorig jaar. Mede dankzij het vele kopwerk van een collega-coureur met een kapot versnellingsapparaat gaf hij de fakkel door aan Lennert in vijfde positie. Dirk had de pech dat niemand in staat was om zijn tempo over te nemen. Hij besloot dan maar om de hele race op kop te rijden. Hierdoor zag Kristof de kans om tot bij Dirk te rijden en aan te sluiten bij de groep.

 Lennert begon als eerste Pri-der aan het lopen en hem zagen we helaas niet meer terug. Hij moest helaas één plaats prijs geven door het hoge niveau van de lopers. Ikzelf (Wannes) mocht samen met mijn vader (Pieter) aan het lopen beginnen. Tot grote teleurstelling van Pieter had hij geen minuut voorsprong gekregen en liep ik vrij snel weg. Het uiteindelijke verdikt was een achterstand van 52 seconden. Na een tweetal kilometer zag ik ook Lennert lopen, maar helaas was de vogel al gevlogen. Iedereen had op het einde van de wedstrijd last van verval, dus in de laatste kilometer bleef de situatie onveranderd.

’s Middags was het tijd voor het echte werk: de kwarttriatlon. Hiervoor paste ikzelf en alle atleten die in de voormiddag aan bod kwamen behalve Philippe, die twee keer de uitdaging aanging. Tom kwam degelijk uit het water en werd al snel opgevolgd door Joris, Jeroen en Gerd. Even later was ook Philippe daar en was iedereen vlot op weg met de fiets. Joris, Jeroen en Gerd reden samen rond in de achtervolging op Tom, die in de laatste fietskilometers werd bijgehaald. Deze vier konden dus samen aan het lopen beginnen met minimale verschillen. Enkel Gerd moest helaas stoppen omwille van een kuitblessure. Joris sloeg in het begin van het lopen en aanzienlijke kloof en liep daarna net zoals Tom en Jeroen een constante wedstrijd. Ze kwamen dan ook in deze volgorde toe, gevolgd door Philippe, die langs de pers mocht passeren.

Lutgart, Patrick, Lauren, Famke en ik beperkten ons in de namiddag tot het supporteren en besloten dat het ook dan warm was. Ook maakten de supporters een aantal mooie foto’s, die zeker eens de moeite waard zijn om te bekijken!

Foto’s 

 

Over de auteur

admin administrator