Wim en Christoph kleuren podia in september-augustus

dooradmin

Wim en Christoph kleuren podia in september-augustus

9 september vandaag, tijd voor een terugblik op heel wat knappe sportieve prestaties in de maand augustus. Voor de gelegenheid van recent naar minder recent….

8 september 2018: Overwinning voor Wim in Almere.

Gisteren 8 september stond onze Wim Van De Wielle samen met Bart Colpaert (3coach-collega) en hardrijder Bram Kesteleyn aan de start voor de VOLLEDIGE trio-triatlon in Almere.

Met een eindtijd van 8u07 minuten wonnen ze de trio-wedstrijd. Bart (48’44 op 3800 m zwemmen) en Bram (4u39’20 op 180 km fietsen) zetten Wim op sublieme wijze af die vervolgens met een marathon van 2u36’54 de puntje op de i zette.  Uitzonderlijk straf! De uitslag vind je hier.

5 september 2018: Zwintriatlon Knokke

Philippe heeft dit jaar ongetwijfeld de meeste wedstrijdkilometers in de benen. Een extra kwarttriatlon daar draait hij zijn hand niet voor om. Philippe werd 167ste op 880 finishers.

2 september 2018: PRI-DE loopt ballonloop voor Bijs

Al voor het 4de jaar op rij liepen heel wat atleten ten voordele van Bijs vzw de ballonloop in Sint-Niklaas. Dit jaar kleurden de straten daardoor een beetje oranje en dat mag absoluut gezien worden. Een mooie fotoreeks vind je hier.

PRI-DE-atleten in de uitslag:

5 km (1039 starters): Wannes Vermeiren: 7de plaats. > Uitslag

10 km (1020 starters): Jan Van De Wielle (16de), Gert Van De Wielle (33ste), Pieter Vermeiren (37ste), Philippe Vandeputte (113), Wim Van De Wielle (142), Gerd Vermeir (157), Patrick Bert (503). > Uitslag

1 september 2018: Christophe loopt naar 3de plaats in Evergem!

Een eerste echte test richting de marathon bleek voor Christoph zeer succesvol. Met een knaltijd van 1u14’51 werd hij 3de in het klassement. Bij de masters was dit (uiteraard) goed voor de overwinning.

25 augustus: Triatlon Viersel / Duatlon Zele / Halve marathon Vlaamse Ardennen.

a) Duatlon Zele (120 starters: individuen + ploegen) > Uitslag

in een notendop: Het was leuk, het was tof, het was winderig!!

Christoph Shelfhout (22ste plaats) / 2de master; Jan Van De Wielle (34Ste plaats); Gert Van De Wielle – Pieter Vermeiren (64ste plaats); Dirk Verhaeghe (67ste plaats); Kristof Roosens (81ste plaats); Wannes Vermeiren (94ste plaats)

b) Tom Duquet stond op dezelfde dag aan de start in Viersel voor de traditionele kwarttriatlon. Hij bezorgde ons volgend verslag:

Met 118 deelnemers stonden we aan de start, allemaal heren tot 40 jaar. In tegenstelling tot de rest van de zomer was het weer niet al te bijster. Veel regen tot kort voor de wedstrijd, heel veel wind en vooral veel frisser dan wat we tot dan toe gewend waren. We begonnen er al om 10u aan. Ondanks de redelijk warme watertemperatuur werd er toch met wetsuit gezwommen. Minder mijn ding, maar de buitentemperatuur was me toch iets te fris om zonder te zwemmen. Met wetsuit is altijd wat afwachten hoe het lichaam reageert, dus de eerste 400m niet te zot gedaan. Na 400m was ik gerust gesteld en de rest van de ruim 1500m kon ik gelukkig een tandje bij steken. uiteindelijk kwam ik als 58ste uit het water, net halfweg dus. De eerste fietskilometers waren een beetje wennen, maar gedurende 2 km zat de wind in het voordeel. Dan 12km vechten op de Netedijken tegen de wind en nog nauwelijks 30km/u kunnen halen. De laatste 8 km waren terug meewind dus dat liep terug wat vlotter. Op dat moment had ik al een paar concurrenten kunnen inhalen en na de eerste ronde opgeschoven naar plaats 50. De tweede ronde terug wat plaatsen verloren maar uiteindelijk binnen gekomen met de 48ste fietstijd. Het lopen dan, ging in tegenstelling tot de wedstrijd in Berlare heel vlot. Het frissere weer zal daar wel voor veel tussen gezeten hebben. De eerste kilometers al direct wat atleten ingehaald. In ronde 2 kwam ik mezelf wat tegen, maar toch redelijk stand gehouden. Uiteindelijk gefinisht met de 47ste looptijd. In de algemene einduitslag als 48ste geëindigd en daarmee dik tevreden. Volgende wedstrijd Sandman beach triatlon in De Panne!

c) Halve marathon van de Vlaamse Ardennen: Wim Van De Wielle testte de benen in functie van Almere en werd knap 2de in een supertijd van 1u13’27”.

18-19 augustus: Philippe Vandeputte bevestigt zijn IRONMANstatus; familie Van De Wielle loopt als vanouds in de Huiveldse straten.

De prestatie van het weekend was deze keer voor Philippe Vandputte. Hij kon alweer een ironmantriatlon tot een goed einde brengen. In het Zweedse Kalmar werd hij gesteund door familie en vrienden 1445ste in 13u01. Zoals steeds: onnoemelijk respect voor deze prestatie!

Dichter bij huis liepen de Van De Wielles en Vermeirens een thuiswedstrijd. Op de cavajogging van de Vlaamse kermis liepen broers Wim (1), Jan (2) en Gert (3) naar de topplaatsen in de uitslag van een overigens heel recreatieve 11 km wedstrijd. Schoonbroer Pieter (6) en neef Wannes (2de op de 9 km) maakten er samen met de rest van de lopende familie (Cindy, Tess, Stien, Toon en Robbe) een leuke dag van! > Uitslagen

Jan Van De Wielle finishte de dag daarna in de steratlon in 2u09. > Uitslag

14 augustus: Twin Beach Run

Patrick Bert: 8 km in 42’27 (101ste plaats)

10 augustus: Stratenloop Denderleeuw

Christoph Schelfhout: 10 km in 34’51 (7de plaats)

4 augustus: Christoph wint jogging (12,6km) in Impe!

4 augustus : triatlon donkmeer Berlare (zie aparte pagina!)

Over de auteur

admin administrator